ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΑΥΤΟΛΟΓΗ-ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-DERMABILITY-CLINICS

PRP-ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου, η αλλιώς η πρωτοποριακή μέθοδος PRP αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του αίματος του ατόμου στο οποίο εφαρμόζεται η θεραπεία με στόχο την ανάπλαση της επιδερμίδας με τον πιο φυσικό τρόπο. Εκτός από το πρόσωπο, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί στο στήθος, την πλάτη και σε πολλές ακόμη περιοχές του σώματος, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP | Γενικά

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP βρίσκει εφαρμογή σε πληθώρα περιστατικών στο τομέα της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, των ρυτίδων, των ουλών, της δερματικής χαλάρωσης και της τριχόπτωσης, ενώ επεκτείνεται σταδιακά σε ολόκληρο το φάσμα της Ιατρικής επιστήμης.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP και η επιτυχία της , εντοπίζεται στο ότι αξιοποιούμε τις δυνάμεις του ίδιου μας του οργανισμού.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου πιο συγκεκριμένα, εκμεταλλεύεται τους αυξητικούς παράγοντες (growth factors) που εκκρίνουν τα αιμοπετάλια. Πρόκειται για πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες για την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και την ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων. Καθώς χρησιμοποιείται το ίδιο μας το αίμα, το PRP εναλλακτικά ονομάζεται και «Αυτόλογη Μεσοθεραπεία».

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP, πραγματοποιείται αφού πρώτα προηγηθεί λήψη αίματος (5-15ml) από τον ασθενή και στη συνέχεια πραγματοποιείται φυγοκέντρηση ώστε να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Μετά τη συλλογή του, το πλάσμα ενεργοποιείται με τη προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator) και ιόντων ασβεστίου.

Τέλος, το πολυδύναμο μείγμα του πλάσματος ενίεται με τη μέθοδο της Μεσοθεραπείας στα σημεία του δέρματος όπου χρειάζεται ανάπλαση, χαρίζοντας άμεσα και ανώδυνα πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, προκαλείται σύσφιξη και διορθώνονται ουλές και σημάδια στο δέρμα.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου PRP | Αποτελέσματα

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με τη θεραπεία το CO2 Fractional Laser κατά την οποία πραγματοποιείται ουσιαστική ανάπλαση και αναδόμηση του κολλαγόνου των κυττάρων, επιταχύνοντας και επαυξάνοντας τον ρυθμό ανάπλασης της επιδερμίδας. Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου πετυχαίνει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση της επιδερμίδας του προσώπου.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP | Πού εφαρμόζεται

Οι κυριότερες εφαρμογές της μεθόδου ανάπλασης Platelet-Rich Plasma στοχεύουν στη:

 • Μείωση των ρυτίδων σε πρόσωπο & λαιμό

 • Βελτίωση του οβάλ του προσώπου

 • Σύσφιξη του λαιμού

 • Επούλωση ουλών από εγκαύματα, επεμβάσεις και τραύματα – είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser

 • Ανάπλαση ουλών ακμής σε πρόσωπο, ράχη & στήθος – Ανώτερα αποτελέσματα σε μόλις 6-8 συνεδρίες

 • Εξάλειψη των ραγάδων – ακόμη και των πιο επίμονων κόκκινων – σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser

 • Ανάπλαση και σύσφιξη σε περιοχές του σώματος όπως εσωτερικά και εξωτερικά των μηρών, στη κοιλιά, τα γόνατα και τους μηρούς.

 • Θεραπεία της Τριχόπτωσης, Ανδρογενετικής, Διάχυτης ή Γυροειδούς Αλωπεκίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Γιατί να επιλέξω τη μέθοδο Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Platelet-Rich Plasma (PRP);

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της θεραπείας PRP είναι:

 • Η μεγάλη διάρκεια των αποτελεσμάτων που μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ξεπεράσει τον 1 χρόνο.

 • Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο χωρίς να αλλοιώνει την εκφραστικότητα του προσώπου.

 • Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής. Καθώς το πλάσμα που ενιέται για τη θεραπεία προέρχεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, η πιθανότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών εκμηδενίζεται.

 • Εκτός από την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, η θεραπεία είναι ιδιαίτερα ευεργετική στις ζωτικές λειτουργίες του δέρματος – καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας.

 • Δεν «γεμίζει» αλλά αναδομεί τις ρυτίδες από μέσα προς τα έξω, προκαλώντας την εξάλειψη τους.

Πως εφαρμόζεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP;

 • Η διαδικασία είναι απλή. Το πολυδύναμο μείγμα του πλάσματος του αίματος εγχέεται ενέσιμα ή μη – μέσω του συστήματος Micro-Needling DermaPen – στο απαιτούμενο βάθος κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου, ενεργοποιώντας τα βλαστοκύτταρα, αναπλάθοντας τους ιστούς και χαρίζοντας έτσι, νεανική όψη και λάμψη.

 • Κάθε συνεδρία Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP διαρκεί 20-30 λεπτά και προαιρετικά μπορεί αν προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.

 • Οι βελόνες διεισδύουν σε μικρό βάθος (1-3mm), ενώ ο αριθμός των εγχύσεων ποικίλλει ανάλογα με την θεραπεία.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)