ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Fractional Laser | Γενικά

Το CO2 Fractional Laser διεκδικεί την μετονομασία του σε “Lifting χωρίς νυστέρι” προσφέροντας γρήγορη και εντυπωσιακή ανανέωση του κουρασμένου προσώπου.

Το CO2 Fractional Laser αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που έχει στα χέρια της η σύγχρονη κοσμητική δερματολογία που μπορεί να δώσει τόσο θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο και χωρίς καθόλου πόνο.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να επιβραδύνουμε τα σημάδια του χρόνου ή ακόμη και να γυρνούσαμε μερικά χρόνια πίσω.

Το CO2 Fractional Laser χάρη στην επαναστατική θεραπεία αντιγήρανσης μπορεί πλέον να αναστρέψει τα σημάδια της γήρανσης και να δείχνουμε όσο νέοι ή νέες αισθανόμαστε.

Το CO2 Fractional Laser Αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους παγκοσμίως για την αναδόμηση της επιδερμίδας και την ανάπλαση του προσώπου.

Η ισχυρή δέσμη Laser δρα βαθιά μέσα στο δέρμα και απομακρύνει τα γηρασμένα κύτταρα. Με τη δράση του, «ξυπνά» τους ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, κάνοντας το δέρμα μας πιο λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό.

Το CO2 Fractional Laser και η καινοτομία του, σε σχέση με παλαιότερα CO2 Laser, βασίζεται στο γεγονός πως μπορούμε να δράσουμε σε συγκεκριμένα σημεία, αντί να επέμβουμε σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Το CO2 Fractional Laser μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για συνεχή αναγέννηση κολλαγόνου και ελαστίνης.

Το CO2 Fractional Laser και η προηγμένη του τεχνολογία επιτρέπει την εξατομικευμένη θεραπεία, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε δέρματος, καθώς επιτρέπει την ρύθμιση την έντασης, της διάρκειας και του βάθους διείσδυσης του φωτός, καθιστώντας εφικτή τη θεραπεία ακόμη και τους θερινούς μήνες.

Το CO2 Fractional Laser είναι το μόνο laser που κάνει ουσιαστική ανάπλαση προσώπου και αναδόμηση του κολλαγόνου των κυττάρων, εξαφανίζοντας τα σημάδια του χρόνου. Εκτός από την ικανότητά του να διεγείρει τους ινοβλάστες του δέρματος, απομακρύνει και τα ταλαιπωρημένα και γηρασμένα κύτταρα. Η θεραπεία με CO2 Fractional Laser, ονομάζεται και Laser Skin Resurfacing, λόγω της ικανότητάς του να «γεννά», ουσιαστικά, νέο δέρμα στην περιοχή.

Το CO2 Fractional Laser πλεονεκτεί έναντι προηγούμενων τεχνικών, καθώς έχει την ικανότητα να δρα τόσο στα επιδερμικά κύτταρα, όσο και να απομονώνεται η δράση του στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Όταν εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα, αφήνει ανέπαφη την εξωτερική στιβάδα του δέρματος και επιτυγχάνει την δημιουργία νέου ιστού κάτω από την επιδερμίδα.

Το CO2 Fractional Laser έχει καταπληκτικά αποτελέσματα σε ταλαιπωρημένες από τον ήλιο ή την ακμή επιδερμίδες, μπορεί όμως να εφαρμοστεί και ως θεραπεία πρόληψης σε νεότερα άτομα.

Η επαναστατική θεραπεία CO2 Fractional Laser «σβήνει» τις ατέλειες του χρόνου, προσφέροντας νεανική επιδερμίδα μέσα σε λίγες μόλις συνεδρίες.

Το CO2 Fractional Laser Παράλληλα προσφέρει πλήρη απαλλαγή στα πρόσφατα σημάδια ακμής που έχουν μείνει από την εφηβεία και χαρίζει δέρμα λείο και απαλό. Ενεργοποιώντας τη διαδικασία παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης του δέρματος, δίνει λάμψη και εξαφανίζει ουλές, δυσχρωμίες και ρυτίδες.

Το CO2 Fractional Laser Πλεονεκτεί έναντι άλλων μεθόδων, καθώς είναι η μόνη θεραπεία που μπορεί να σβήσει τις κόκκινες ραγάδες του δέρματος και να ελαχιστοποιήσει ακόμη και τις λευκές.

Συχνή είναι επίσης η χρήση του στην αντιμετώπιση άλλων δερματικών παθήσεων όπως, οι μυρμηγκιές, οι φακίδες, το μέλασμα, καθώς και τα αιμαγγειώματα ή οι γεροντικές κηλίδες. Η θεραπεία ανάπλασης προσώπου CO2 Fractional Laser χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις ουλών και σημαδιών προσφέροντας διόρθωση και εξάλειψη αυτών.

Το CO2 Fractional Laser ,παράλληλα, βοηθά στην αναγέννηση της επιδερμίδας, στην βελτίωση των ρυτίδων καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση θηλωμάτων και σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων. Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου συμπεριλαμβάνεται η ευκολία εφαρμογής της που την καθιστά μέθοδο απλή και ανώδυνη, με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Επιτυγχάνει τα οφέλη του επεμβατικού lifting, χωρίς όμως να απαιτεί μεγάλο χρόνο αποθεραπείας.

Fractional Laser | Αντιμετώπιση των ουλών ακμής

Οι ουλές και τα σημάδια ακμής είναι το αποτέλεσμα μίας φλεγμονής στην επιφάνεια του δέρματος. Καθώς οι κύστες της κυστικής ακμής μεγαλώνουν εγκυμονεί ο κίνδυνος να προκληθεί ρήξη στο τοίχωμά τους. Εάν η ρήξη αυτή γίνει κοντά στην επιφάνεια του δέρματος τότε η βλάβη που προκαλείται είναι ήπιας μορφής. Εάν, όμως, γίνει βαθιά ρήξη στο τοίχωμά τους, τότε προκαλείται αποβολή του περιεχομένου τους και έχουμε καταστροφή του υγιούς ιστού του δέρματος. Ο οργανισμός μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη βλάβη και να επουλώσει την πληγή, παράγει κολλαγόνο και συνδετικό ιστό οδηγώντας σε μικρές ή μεγάλες ουλές.

Η χρήση του CO2 Fractional Laser στην αντιμετώπιση των ουλών που προκαλούνται από την ακμή είναι ιδιαίτερα επιτυχής. Η διάρκεια και η επαναληψιμότητα των συνεδριών εξαρτώνται από την έκταση του προβλήματος και πρέπει να γίνονται κάθε περίπου 3-4 εβδομάδες. Η ερυθρότητα του προσώπου μπορεί να διαρκέσει για λίγες ώρες και κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντηλιακής κρέμας.

Fractional Laser | Αντιμετώπιση της φωτογήρανσης

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα ταλαιπωρείται και προκαλείται εμφάνιση λεπτών γραμμών στην περιοχή κυρίως γύρω από τα μάτια, το στόμα, καθώς επίσης και στο μεσόφρυο. Παράλληλα, η έντονη ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά σε χώρες σαν την Ελλάδα, προκαλεί την εμφάνιση κηλίδων, πανάδων και μελάσματος, σημάδια γηρασμένου δέρματος. Το CO2 Fractional Laser μπορεί να ανακόψει την εμφάνιση τέτοιων συμπτωμάτων και να δώσει την όψη ενός νεανικού και λαμπερού προσώπου. Στα θετικά του συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα απολέπισης (ξεφλούδισμα) στην επιδερμίδα, ενώ την καθαρίζει και τη λειαίνει.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε περίπου 3-4 εβδομάδες. Η ερυθρότητα του δέρματος μπορεί να διαρκέσει για λίγες ώρες και κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντηλιακής κρέμας.

Fractional Laser | Αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων

Το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί μία επαναστατική μέθοδο για την αντιμετώπιση και δερματικών παθήσεων, όπως οι μυρμηγκιές, τα θηλώματα και τα κονδυλώματα, καθώς επίσης και κάποια είδη σπίλων (ελιών). Με το CO2 Fractional Laser ο εξειδικευμένος ιατρός εξαχνώνει στοχευμένα τον ιστό, ενώ επιτυγχάνεται γρήγορη επούλωση.

Η χρήση του είναι ιδιαίτερα σημαντική στην αντιμετώπιση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και με την εφαρμογή του εστιασμένου CO2 Fractional Laser αντιμετωπίζονται με επιτυχία πολλά διαφορετικά στελέχη του ιού HPV που αναπτύσσονται στο δέρμα.

Fractional Laser | Εξάλειψη των ραγάδων

Οι κόκκινες ή λευκές ραβδώσεις που εμφανίζονται στο σώμα των γυναικών, αλλά και πολλών ανδρών είτε λόγω απότομων αυξομειώσεων βάρους, είτε στις γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση του CO2 Fractional Laser. Οι κόκκινες ραγάδες εξαφανίζονται πλήρως μετά από 6-7 συνεδρίες, ενώ για τις λευκές, που είναι πιο επίμονες, απαιτούνται περίπου 8-10 συνεδρίες που οδηγούν σε τεράστια μείωσή τους. Τα αποτελέσματα του Laser είναι εκπληκτικά, αφού δεν αφήνει κανένα σημάδι ή ουλή και το δέρμα αναδομείται πλήρως.

Fractional Laser | Σύσφιξη δέρματος

Η χαλάρωση του δέρματος προσώπου και σώματος είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι γυναίκες, αλλά και άνδρες. Ενώ υπάρχουν πολλοί μη μηχανικοί τρόποι αντιμετώπισης της χαλάρωσης, κανένας δεν προσφέρει τόσο άμεσα ορατά αποτελέσματα. Στο πρόσωπο η χαλάρωση αποτελεί το πρώιμο σημείο της γήρανσης και το fractional laser προφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η χαλάρωση σε σημεία όπως η κοιλιά, τα μπράτσα ή οι γλουτοί, μειώνεται αισθητά και η χαρακτηριστική «υφή πορτοκαλιού» που υποδηλώνει την ύπαρξη κυτταρίτιδας βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Οι συνεδρίες fractional laser που απαιτούνται για την σύσφιξη του δέρματος είναι συνήθως 8-10 και τα άριστα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν συνοδεύεται από τη θεραπεία PRP.

Fractional Laser | Διαδικασία εφαρμογής

Πριν τη θεραπεία ακολουθούνται τα εξής βήματα:

Γίνεται αναγνώριση και διάγνωση από τον ιατρό της περιοχής που χρειάζεται εφαρμογή του Laser

Γίνεται ενδελεχής καθαρισμός του προσώπου, αφαίρεση του make up και αφαιρούνται τυχόν ξένα σώματα (πχ κοσμήματα).

Σε περιπτώσεις εκτεταμένης βλάβης χορηγείται τοπικά αναισθητική κρέμα για να αποφευχθεί ο πόνος.

Εφαρμόζονται στον ασθενή ειδικά προστατευτικά γυαλιά.

Κατά τη θεραπεία ακολουθούνται τα εξής βήματα:

Προσαρμογή σε μέγεθος και σχήμα του ειδικού spot size του λέιζερ ώστε να μην μείνει ακάλυπτο κανένα σημείο του δέρματος.

Σάρωση ολόκληρης τη επιφάνειας του δέρματος του προσώπου ή και του λαιμού

Μετά τη θεραπεία:

Εφαρμόζονται για 5 λεπτά κρύα επιθέματα στην επιφάνεια του δέρματος που διενεργήθηκε το laser

Εφαρμόζεται τοπικά αντιβιοτική κρέμα προληπτικά.

Συνιστάται χρήση αντιηλιακής κρέμας, εφόσον η περιοχή εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.

Για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων, το CO2 Fractional Laser μπορεί να συνδυαστεί με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP (Platelet-Rich Plasma) κατά την οποία αξιοποιούνται οι αναπλαστικές ιδιότητες του πλάσματος και των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων του αίματός μας, επιταχύνοντας και επαυξάνοντας τον ρυθμό ανάπλασης της επιδερμίδας.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών ονομάζεται Total Plasma Lift ή lifting χωρίς νυστέρι και πετυχαίνει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του προσώπου.

Επιπλέον, η μέθοδος συνδυάζεται με:

 • Θεραπεία με Νευροτοξίνη

 • Υαλουρονικό Οξύ

 • Νήματα ΠροσώπουPDO & COG

 • Ultra sound – RF

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της θεραπείας την καθιστούν την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μια απολύτως μη επεμβατική μέθοδο ανάπλασης προσώπου που θα προσφέρει ανώδυνα, εύκολα και γρήγορα μια νεότερη εικόνα του εαυτού μας. Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά, ενώ για την αποφυγή αίσθησης πόνου γίνεται τοπική αναισθησία στην περιοχή με τη χρήση αναισθητική κρέμας περίπου 30-45 λεπτά πριν τη θεραπεία.

Συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες σε διάστημα ενός μήνα, αλλά ο αριθμός αυτός μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας του κάθε ατόμου. Επίσης, πιο σύνθετα ή εκτεταμένα προβλήματα συνήθως χρειάζονται περισσότερο αριθμό συνεδριών από ό,τι οι ήπιες βλάβες.

Για την πραγματοποίηση των μέγιστων δυνατών αποτελεσμάτων, προτείνεται η θεραπεία Total Plasma Lift, συνδυασμός των μεθόδων CO2 Fractional Laser και PRP.

Fractional Laser | Αποτελέσματα

Με το CO2 Fractional Laser επιτυγχάνεται:

 • Ανάπλαση προσώπου, σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας

 • Μείωση των ρυτίδων

 • Εξάλειψη των ουλών

 • Λάμψη του δέρματος

 • Μείωση κηλίδων – πανάδων

 • Μείωση του εύρους των πόρων του δέρματος

 • Ορατά νεανικότερη όψη της επιδερμίδας

Fractional Laser | Πού εφαρμόζεται

Οι κυριότερες περιοχές που εφαρμόζεται το Fractional Laser είναι:

 • Το Πρόσωπο – Η περιοχή γύρω από τα Μάτια

 • Ο Λαιμός – Το Ντεκολτέ

 • Τα Χέρια – Το Στήθος – Η Πλάτη

 • Ουλές ακμής

 • Ραγάδες δέρματος

 • Ουλές από τραύμα, επέμβαση ή έγκαυμα

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία CO2 Fractional Laser;

Tο CO2 Fractional Laser ,πρόκειται για μια θεραπεία απλή, ανώδυνη, γρήγορη και χωρίς παρενέργειες, επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα ορατά και βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία το δέρμα είναι πιο νεανικό και λαμπερό.

Μετά την ολοκλήρωση της κάθε συνεδρίας μπορεί να παρουσιαστεί προσωρινό ερύθημα το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες.

Είναι ασφαλής η θεραπεία CO2 Fractional Laser;

Η τεχνολογία CO2 Laser χρησιμοποιείται στην ιατρική για πάνω από 4 δεκαετίες. Είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη μέθοδος και έχει την αποτελεσματικότητα του χειρουργικού lifting, χωρίς όμως τις ανεπιθύμητες ενέργειές του, όπως οι ουλές και ο πόνος.

Υπάρχουν παρενέργειες μετά τη θεραπεία CO2 Fractional Laser;

Η τεχνολογία του CO2 Fractional Laser εκμηδενίζει τον κίνδυνο παρενεργειών. Μάλιστα, αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία από τον Αμερικάνικο οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων FDA. Δεν αποκλείεται η εμφάνιση ήπιας ερυθρότητας και οιδήματος στην περιοχή, η οποία όμως υποχωρεί μέσα σε 1-2 μέρες.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)